Buscar en Ayuda

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

uusin versio thunderdirdistä 31.1.2 ei toimi gmailin kanssa?

  • 6 respuestas
  • 1 tiene este problema
  • 2 visitas
  • Última respuesta de Jarmo

more options

huomasin tämän, kun asensin käyttäjälle uuden koneen. kaikki asetukset ovat ok. sähköposti toimi jollain lailla siihen asti kun se ekan kerran suljettiin. sen jälkeen ei voinut enää lähettää uusia viestejä. ohjelma herjas salasanasta, mikä on testattu ja toimii esim. outlook, ihan hyvin. sama myös toisella koneella, joten väittäisin että tuossa versiossa on jokin bugi?

huomasin tämän, kun asensin käyttäjälle uuden koneen. kaikki asetukset ovat ok. sähköposti toimi jollain lailla siihen asti kun se ekan kerran suljettiin. sen jälkeen ei voinut enää lähettää uusia viestejä. ohjelma herjas salasanasta, mikä on testattu ja toimii esim. outlook, ihan hyvin. sama myös toisella koneella, joten väittäisin että tuossa versiossa on jokin bugi?

Solución elegida

Terve!

Mukavaa kuulla, että ongelma poistui. Hyvää syksyn jatkoa.

Leer esta respuesta en su contexto 👍 0

Todas las respuestas (6)

more options

Tervehdys jma82!

Outlookissa sekä lähtevän (SMTP), että saapuvan (IMAP tai POP) postin palvelimet määritetään tilikohtaisesti erikseen. Thunderbirdissä puolestaan nämä kaksi asiaa ovat tavallaan toisistaan riippumattomia. Jos Outlookissa käyttää useaa saapuvan postin palvelinta, eli useita tilejä, mutta vain yhtä lähtevän postin palvelinta, on tämä palvelin määriteltävä erikseen jokaiselle tilille (osoite, portit, salaus). Toisaalta Outlookissa ei voi käyttää useampaa lähtevän postin palvelinta, kuin mitä on saapuvan postin palvelimia.

Thunderbirdissä puolestaan saapuvan postin palvelimia ja lähtevän postin palvelimia käsitellään erikseen. Asennettuna voi olla yksi ainoa sähköpostitili ja yksi saapuvan postin palvelin. Silti lähtevän postin palvelimia voidaan luoda vaikka kuinka monta.

Kun sähköpostitili asennetaan Thunderbirdiin, asennusapuri kysyy myös lähtevän postin palvelimen tietoja. Joissain tapauksissa - etenkin jos asennettuna on jo jokin sähköpostitili - Thunderbird luo tämän palvelimen, mutta ei ota sitä käyttöön tilillä. Olen itsekin törmännyt tähän omalla kohdallani, mutta en ole päässyt ongelman jäljille, enkä saanut virhettä toistettua, joten en ole voinut määritellä sitä bugiksi, enkä voinut ilmoittaa eteenpäin.

Luulisin, että tässä tapauksessa kyseessä on kuitenkin virhe tiliasetuksissa, riippumatta siitä, onko kyseesä bugi vai ei, joten tarkistetaan ne ensin.

Gmailin asetusten tarkistaminen

IMAP-protokollan salliminen

Sähköpostitilin asennus -apuri olettaa, että asennettava sähköpostitili käyttää IMAP-protokollaa. Uusissa Gmail-tileissä IMAP on sallittu oletuksena, mutta jos kyseessä on "vanha" Gmail-tili, on IMAP otettava erikseen käyttöön. Tarkista, että käyttäjän Gmail-asetuksissa IMAP on sallittu:

  • Siirry selaimella Googlen sivulle www.google.fi ja anna käyttäjän kirjautua sisään tunnuksillaan.
  • Napsauta Sovellukset-kuvaketta (3x3 pientä neliötä) ja valitse Gmail.
  • Napsauta Jaa-painikkeen alla olevaa rataskuvaketta ja valitse pudotusvalikosta Asetukset.
  • Kun Asetukset-ikkuna avautuu, valitse linkki Edelleenlähetys ja POP/IMAP"
  • Takista, että osiossa IMAP-käyttö on vaihtoehto Ota käyttöön IMAP valittuna. IMAP on käytössä, jos tämän valinnan yläpuolella olevalla TILA-rivillä lukee IMAP on käytössä. Jos IMAP ei ole käytössä, napsauta vaihtoehtoa Ota käyttöön IMAP ja napsauta painiketta Ota käyttöön muutokset.
  • Kirjaudu ulos Google-tililtä. Älä sulje selainta, sillä sitä ehkä tarvitaan vielä.

Thunderbirdin asetusten tarkistaminen

Tilin lähtevän postin asetukset

Tarkistetaan ensin, että Gmail-tilin lähtevien postien palvelimen asetukset ovat oikein.

  1. Käynnistä Thunderbird
  2. Valitse Työkalut-valikosta Tilien asetukset.
  3. Napsauta käyttäjän Gmail-tilin nimeä vasemman laidan tililuettelossa.
  4. Ikkunan oikealla puolella on oletuskäyttäjätiedot-osio. Tämän osion alimmaisena on kohta Lähtevän postin palvelin (SMTP) ja sen oikealla puolella alasvetovalikko. Tarkista, että alasvetovalikossa valittuna on vaihtoehto Google Mail - smtp.googlemail.com tai vastaavaa.
    • Jos näin ei ole, avaa pudotusvalikko ja valitse luettelosta Gmailin palvelin. Jos palvelinta ei ole luettelossa, ei sitä ole myöskään jostain syystä luotu Thunderbirdiin. Ohita loput tästä kohdasta ja jatka kohtaan SMTP-palvelimen luominen .
    • Jos palvelin löytyy luettelosta, valitse se ja sulje ikkuna ja tallenna asetukset napsauttamalla OK-painiketta.
  5. Yritä postin lähetystä ja vastaanottoa Gmail-tililtä.

SMTP-palvelimen luominen

  1. Avaa Tilien asetukset -ikkuna.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta tililuettelosta kaikkein alimpanan oleva Lähtevän postin palvelin napsauttamalla sitä.
  3. Ikkunan oikealle puolelle ilmestyvät kaikki asennetut SMTP-palvelimet. Jos olet seurannut näitä ohjeita, ei tästä luettelosta löydy Gmailin SMTP-palvelinta.
  4. Lisätään uusi palvelin napsauttamalla luettelon vieressä olevaa Lisää...-painiketta.
  5. Syötä avautuvaan SMTP-palvelin -ikkunaan seuraavat tiedot:
    • Kuvaus: Tähän voit lisätä haluamasi tekstin, esimerkiksi Google SMTP.
    • Palvelin: Anna arvoksi smtp.gmail.com
    • Portti: 465 tai 587
    • Yhteyden suojaus: Valitse SSL/TLS
    • Todennustapa: Valitse Normaali salasana
    • Käyttäjätunnus: Kirjoita tähän käyttäjän gmail-sähköpostiosoite
  6. Napsauta OK.
  7. Siirry takaisin kohtaan Tilin lähtevän postin asetukset

Antamiesi tietojen pohjalta on vielä vaikeaa sanoa, onko kysymyksessä bugi. Yritin itse toisintaa virheen, johon törmäsit, mutta en onnistunut siinä. Jos nämä ohjeet eivät auta, niin kerrothan vastauksessasi tarkemmin:

  • oliko kone puhdas, eli ei Thunderbirdiä esiasennettuna.
  • Latasitko asennustiedoston Mozillan sivulta https://www.mozilla.org/fi/thunderbird/, Mozillan FTP-palvelimelta vai jostain muualta.
  • Asensitko ennen Gmail-tilin asennusta jonkin muun sähköpostitilin, vai asensitko Gmail-tilin ensimmäisenä
more options

hei,

vähän taustaa tietoa. meillä on siis ollut jo 2-vuotta google business appsit käytössä ja tähän asti tuo on toiminut normaalisti. Nyt kun käyttäjälle tuli uusi työasema eli puhdas thuderbird asennus niin alkoi tämä ongelma. asensin eilen vanhemman version 31.1.0, tuo versio käyttäytyi samalla tavalla kuin uudempi eli toimii niin kauan kun thunderbird suljetaan ja sen jälkeen se lakkaa toimimasta, herjaa käyttäjä tunnuksesta että se olisi väärin. asetukset on katsottu vanhalta koneelta ja ovat samat.

meillä on myös 2-vaiheinen vahvistus käytössä eli pitää luoda gmailissa sovellus salasana. ongelma varmaan liittyy jotenkin nyt gmailin 2-vaiheiseen autentikointiin. kun sinä et kerran saa tuota virhettä aikaiseksi niin siksi alan epäilemään tuota.

more options

Terve!

Tuo tieto selvittääkin jo ongelmaa. Kyse taitaa tosiaan olla tuosta Googlen kaksivaiheisesta vahvistuksesta. Googlekin kertoo tämän sivuillaan:

Kun otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, Google lähettää sinulle tavallisesti vahvistuskoodit. Ne eivät kuitenkaan toimi joidenkin sovellusten ja laitteiden kanssa, kuten Thunderbirdin, Outlookin tai iPhonen ja iPadin Gmail-sovelluksen kanssa. Tässä tilanteessa sovellus tai laite täytyy valtuuttaa, kun kirjaudut sillä ensimmäisen kerran Google-tiliisi. Valtuutus tehdään luomalla ja antamalla sovellussalasana.

Kaksivaiheisen vahvistuksen idea näyttää olevan, että tuo toinen vaihe on ihmisen suorittama. Googlen ohjeiden mukaan on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Sovellussalasanalla kirjautuminen
  2. Tietokoneen lisääminen luotetuksi.

Toivottavasti saat homman toimimaan.

more options

Tervehdys!

Saitko ongelman ratkaistua Googlen ohjeilla?

more options

muistin että siirsin vanhasta koneesta tiedostot asetusten siirto toiminnolla, sehän tuo myös vanhan profiilin. Tuo profiili tarvi poistaa käsin, eli sinne jäi tiedostot vaikka tilin poistikin poista tili toiminnolla. sen jälkeen asensin uudelleen ja alkoi toimia.

more options

Solución elegida

Terve!

Mukavaa kuulla, että ongelma poistui. Hyvää syksyn jatkoa.